Grattis och hälsningar Barbados med 53 års självständighet!

 

Av Stanley Collymore

 

Lycklig självständighetsdag Barbados! Och varma jubel

från varje Bajan, som är ganska jublande, med rättvist

och uppriktigt oerhört stolt över vad du har

försiktigt och praktfullt gjort för alla

av oss - dina lojala medborgare - i det förflutna, som du

fortfarande är nu gör och kommer att fortsätta som

tidigare, jag är absolut säkert, kapabelt, imponerande,

fördelaktigt och fortsätta att uppnå med respekt

av det okontrollerade godet, individuellt och

kommunalt av alla Barbadians; såväl som

våra mest prisvärda, älskad, Karibien

och tropisk paradisiacal island

hem vi passionerad kärlek,

håll in enorm kärlek,

och kallas vederbörligen

Vackra  Barbados

av alla  av oss.

 

Åtgärder så i sig rutinmässigt och kompromisslöst med dig

Barbados som med entydig säkerhet Jag är helt övertygad om

att du otvivelaktigt kommer, fortsätt som alltid förbli

obefintligt med dem in i den avlägsna framtiden!

Och redogör för varför som en uppskattande

och lojala Bajan som obestridligt är skuldsatt så

mycket för dig jag intensivt, i förening med

min allvarliga hälsningar, önskar dig en

perfekt kulturell Bajan jubileumsdag,

en superb, och en verkligen

oförglömlig femtio tredjedel

Självständighetsfirande

på alla tänkbara sätt!

 

© Stanley V. Collymore

18 november 2019

 

 

Författarens kommentarer:

Oförglömliga erinrelser: Eftersom de åskande klockan som signaliserade midnatt råkade ut och överträffade över hela landskapet i Barbados tisdagen den 29 november 1966 och på detta sätt meddelades i början av 30 november 1966 den Broken Trident: den nya, nationella flaggan i Barbados och den ovärderliga symbolen för Barbadian Pride and Industry, steg majestätiskt till höjden av flaggstabar över vårt heliga land i högljudd samverkan med den tumultiga berömmelsen av Barbados första minuter av nationellt oberoende onsdagen den 30 november 1966.

 

Femtiotre år från den härliga dagen och i kombination med det genuina och inspirationens geni av Barbados Nationens far, vår första premiärminister och själv en hyllad och lagstadgad National Hero of our Nation, den sena och stora ikoniska figuren Errol Walton “Dipper” Barrow, Barbados och dess människor är prisvärda till honom mycket att vara tacksamma för.

 

Även om det portugisiska besökte flera gånger tidigare efter Christopher Columbus landfall i regionen, var det först den 14 maj 1625 som det första engelska fartyget seglade in och förtöjde i territoriella vatten i en distinkt Arawak och Carib ursprungsbefolkning Barbados.

 

1627 var emellertid engelsmännen tillbaka igen och blev således de första och enda européerna på deras lands England, för att upprätta en varaktig och kontinuerlig uppgörelse i Barbados, som därefter förblev engelska och oförändrad så under de kommande 339 åren i rad. fram till Barbados självständighet den 30 november 1966. I processen med detta enligt Barbados den påstått legendariska skillnaden att vara den enda engelska och mycket senare efter skapandet av Storbritannien, brittiska kolonin aldrig någonsin har bytt kolonialisternas händer.

 

Och med exceptionellt goda skäl också från den engelska regimens sida och dess folk tillbaka i Europa och resten av briterna efter skapandet av Storbritannien. Eftersom det bland andra avgörande saker var Barbados pengar och arbetskraft som Englands rikaste koloni som helt finansierade den engelska industrirevolutionen och både bokstavligen och praktiskt taget över en natt förvandlade en helt otydlig och obetydlig offshore-europeisk enhet som kallas England till spjutspetsen för det globala brittiska imperiet. att det senare blev.

 

Så kän dig oerhört stolt över vem och vad du är min kollega Bajans när du glatt firar vår självständighetsdagen i äkta Barbadiansk stil och med den största självförsäkringen, värdigheten och tacksamheten att vi alla är närvarande och korrekta för att göra det.

Comments

Need to talk?

If you ever need help or support, we trust CrisisTextline.org for people dealing with depression. Text HOME to 741741